Wednesday, December 10, 2008

~Alhamdulillah..

Rasenye, ade yg x puas hati ngn post aku yg sbelum nie.. Ape yg die x puas hati pun, aku x taw la.. Psl mkn pun, nak gado2, post yg tah ape2 kat shoutbox aku.. Alhamdulillah, at least, aku taw, Allah telah tunjuk kat aku, ade gak org yg ade sifat iri hati kat aku ek.. haha.. Ape yg org tue post??! Huhu.. tgk lew..


Bagi penulis nie, aku nk perjelaskan di sini, dan aku bley tunjuk buktinya skali, yang aku telah pun mnghantar msg kat handphone die, ajak mkn okey.. Hey!! yg ko sibuk ngn kehidupan aku nie, knape ek? ko ade kne mngena ngn aku ? Opss!! Sorry, terkasar sket, tapi takpe..

Bagi yang org yang menulis post tue, ingatlah, sifat buruk sangka termasuk sifat yang tercela, kerana ia dapat menimbulkan fitnah yang sangat besar. Dalam Al Quran, Allah berfirman maksudnya:

"Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan prasangka, sesungguhnya sebahagian prasangka itu adalah dosa dan janganlah kamu menggunjing atau memfitnah sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang diantara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang". (Al Hujarat : 12)

Jadi jelaslah kat sini wahai org yang menulis post nie, berprasangka buruk itu berdosa, so, kpda org yang berkenaan berusahalah menghindarinya dengan cara banyak mengingat kebaikan seseorang. Ketika prasangka itu datang, banyakkan berzikir kepada Allah dan tepis sifat tersebut dengan mengingat dosa yang akan kita terima jika tetap dalam berprasangka buruk.


Bagi penulis post tue, kirenye skang nie, ko dah berprasangka buruk ngn aku la kan?? Ko dah berdosa dan ilmu2 yg ko terima, dari lecturer, x akan diberkati.. tgk le, exm ko camne nnti... x fail, repeat paper la... huhu.... Selagi ko study nk exm, slagi tue la, ko akn diselubungi rasa bersalah atas perbuatan2 ko.. muhahaha... baik ko mintak maaf cepat2 ngn aku.. Aku bley maafkan ko, tapi slagi ko x jumpe aku minta maaf, slagi tue la aku x maafkan ko... huhu... kejam x? Agak la kan... takpelah, pengajaran sket....


K la, aku nk exm.. mau study... Assalamualaikum.... Adios...

2 comments:

Fabulous Farafiqa said...

xbaik doakan keburukan org len..huhuhu..rilek ok?

feeq said...

hmm... okai... huhu... chill2 balik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...