Thursday, July 16, 2009

~keyboard kembali berbunyi....

bdn ku penat2.. huhu.. pas men futsal.. giler rr, lame x men, gile penat kan..bley perah la kirenye baju2 nie, peluh x hengat nye... tp, ari nie, sejarah la.. last2 minute men td, bley la aku tertendang bola tue kuat, pastue bola tue rileks jerk g hentam kepala member aku.. huhu.. sorry la ek.. x sengaja.. kalu aku yg kne, aku rase, berpinau2 la jugak kan kepala.. aduhai... pas nie, x bley nk tendang laju2 lagik lew.. huhu...
skang nie, aku rase, tgn kiri, rase cam len mcm sket la, sbb td jadik keeper (takde la hebat mane pun.. keke..) pastu, td aku terwat stunt, pastue, tersalah landing le plak.. skang nie, still rase sakit lagik.. aduhai.. kiter tgk je la, nnti bgn tido, rase makin kurang ke, makin kuat sakitnye.. kalu sakit, kne cari tukang urut la..x penah plak rase camnie, slalunye, terseliuh sket2 tue, biase la.. nie rase len mcm le plak.. jap lagik, sapu ubt la sket..
lame x update.. huhu.. sorry la, busy le plak.. keke.. busy apenye.. haha... busy study.:-p study le sgt.. assgment dah bnyk dah kuar.. midterm pun, dah dekat.. so, ape lagik, kne la wat2 busy.. hmm...
td, sblm ke futsal, sempat pergi ke AGM UPG.. huhu.. rmainye org yg dtg.. time aku register nama tadi, aku name yg ke 179.. punye la rmai.. smpai2, igtkn bru mula, rupenye2, dah separuh dah.. haha..terlepas dari awl.. keke.. tp, takpe la, yg penting, sempat tgk perlantikan hicom yg baru... hehe..so, tahniah la ek kpd yg dilantik, lagik2 kat SU 1 tue.. hehe... selamat wat keje taw2.. :-p wat yg terbaik, arap dpt balance antara study ngn society awk ek...
aku plak? skrang, hanya tunggu agm tuk lepaskan jawatan.. lepas nie, x taw lagik.. "rasenye, dah x mau pegang pe2 lagik dah" .. tue la, ayat2 aku sblm nie.. tp,len yg dihajati, len plak yg jadi.. mungkin sblm nie aku blum mampu tuk menolak, blum mampu tuk mngecilkan hati org len yg mngharapkan sesuatu, tp, itu lah.. aku masih mnyimpan hasrat2 utk kembali menjadi pelajar biasa.. tp, btul jugak pndpt seorang senior, "bila dah jadik budak program, slagi tue la x bley brenti jadik budak program" aku taw, ade hadnya tuk semua itu, tp aku blum bertemu lagik, di mana garisan penamat.. garisan permulaan, yg telah bermula sejak aku sem 1 di sini.. dan hampir 5 thn di sini, mmg aku akui bnyk mende yg belajar, bnyk mende yg berubah, bnyk mende yg mmberi kesan kpd aku.. tp, lebih baik aku tumpukan, ape yg lebih penting.. rasenye, dari saat ini, mungkin aku maukan sedikit rehat.. akan aku hbskan ape yg belum terlaksana..
dan utk satu program ini, yg kira, mmg memberi kesan yg tersgt mndlm pada aku, aku mohon maaf kpd semua yg terlibat.. bkn x mau meneruskan ape yg belum selesai, tp aku rasa lebih aku mngundur diri, hanya membantu di blkg tabir.. memberi peluang2 kpd yg len, merasai pengalaman2 berharga yg aku alami sndri.. mmg susah hendak memuaskan hati semua pihak, tetapi rasenya, ini adalah jln terbaik bagi diri aku.. so, all da best yerk kpd komiti2 bru.. arap2, sumenye berjln dgn lancar untuk meneruskan program yg dijangka yang terakhir ini..
mungkin post kali ini, korang rase, cam entah ape2 je kan, tp ikut korang la nk kate ape.. hak korang tuk mngata, hak aku tuk menulis.. kan? kalu x mau mmbaca, butang pangkah X ade di sebelah kanan atas.. pndai2 la korang tekan ek.. bkn tuk mnyalahkan sesiapa, cume mau bercoret ape yg terlintas.. sekadar renungan bersama.. kerana aku taw, hanya aku yg mmbawa hala tuju diri aku, bukannya org len..
bye...
Nota Selingan : Berkenan kat satu buku politik kat MPH, "Saya Pun Melayu", tulisan Zaid Ibrahim.. harga RM35.. hmm.. bila la bley dpt.. duit pun, skrang bnyk pkai kat benda len..

2 comments:

Anonymous said...

:(

alia comel

feeq said...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...