Thursday, August 07, 2008

~Melewati Masa..

Esok (7 Ogos 2008), kul 8 pagi, dah nak gerak ke kl.. rmai yg ckp, giler awl nk ke cj, semangat giler nk konvo!! haha.. x la korang, actually, pagi jumaat tue, dah ade rehesel tuk isnin tue, so, nak tak nak, kne le trn awl kan.. tuk pngetahuan korang, sbnrny, aku telah pun selamat diisytiharkan boleh bergraduasi utk jurusan Diploma dlm Kejuruteraan Telekomunikasi sessi 2005/2007.. Alhamdulillah..
Dahulu, ade jugak yg mempertikaikan di awl2 dahulu, "knape amik diploma..? " "ngan result SPM yg ko dpt, bley kalu nak wat Alpha kan" entah la.. aku pun, takde jawapan.. ape yg aku jwab, time dpt offer letter dlu, itu yg MMU kasik.. haha.. knape ek? diploma nie, rendah sgt ke taraf die? maybe org x pndang sgt diploma nie kot.. maybe sbb system skrang, pas SPM, kebnyakkan org amik matrx, then sambung ke IPTA, trus ijazah kan.. so, Diploma, bile kiter pandang di situ, sperti ditinggalkan..mcm org x nmpk.. tp, per2 pun, at least, dlm jangkamasa 5 thn, InsyaAllah, aku akan ade 2 sijil, satu sijil Diploma, satu sijil Ijazah.. x kire la, skrang nie, aku dah lari sket bidang kan.. hehe.. Diploma wat engine, ijazah wat IT.. haha.. maybe sambung Master, wat Business plak.. haha.. sape la tau, rezeki masing2 kan.. tp, aku takde la merancang ke arah situ lagik.. angan2 tue, ade la.. So, kepada budak2 yang sedang amik Diploma skrang, teruskan perjuangan k.. hehe..
So, esok, takde per2 perancangan pun.. maybe hang out ngn dak CJ pd mlmnye.. itu je la kot.. then, Jumaat, mungkin ade la sedikit perancangan.. ade la sket2, mau usha2 harga brg sket.. hehe..okey la.. jumpe lagik k...

2 comments:

amal said...

wah wahh..hehe..congrats yer sebab dah nak grad diploma tu.sorry ler tak dpt dtg..korg2 sile lar tuntut hadiah kemudian yer..tapi takdelar brg mahal2.ramai sgt weihhhhhh..mau tak makan sebulan kalau semua nak brg mahal2.huhuhu..pape pon..c u in melaka lar fren.hehe.tc..daa~

hanif amir said...

tahniah dan selamat bergraduasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...